Resim 1 Resim 2
Resim 1 Resim 2

ATO Başkanı Gürsel Baran: E-ihracatın payını yüzde 10’a çıkarmak hedefliyoruz

REKLAM ALANI HD1

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
ATO Başkanı Gürsel Baran: E-ihracatın payını yüzde 10’a çıkarmak hedefliyoruz
27 Nisan 2024 - 17:07

ATO Başkanı Gürsel Baran: E-ihracatın payını yüzde 10’a çıkarmak hedefliyoruz

ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odası tarafından ATO Congresium’da düzenlenen “Ankara’nın En’leri Ödül Töreni”ne katıldı. Baran, törende konuşma yaptı. ( Mehmet Ali Özcan – Anadolu Ajansı )

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, e-ihracatın Türkiye’nin ihracatında yüzde 1,5’lik bir paya sahip olduğunu belirterek, 2028 yılına kadar bu rakamın yüzde 10’a çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Ülkemizin ihracatında, e-ihracat yaklaşık yüzde 1,5’luk bir paya sahip. 2028 yılı itibariyle de ülkemizin hedefi bu rakamı yüzde 10’lar seviyesine ulaştırmak” dedi.
ATO Başkanı Gürsel Baran, Oniki Platformu’nun hibrit ve yapay zeka konseptiyle Ankara’da düzenlediği “E-Ticaret ve E- İhracat Konferansı”na katıldı. Ankara Ticaret Odası’nın da desteklediği, Crowne Plaza Ankara’da gerçekleşen etkinlik, başkentteki üreticiler ve markalar ile e-ticaret ve e-ihracat alanındaki satıcılar ve ekosisteme çeşitli çözümler sunan hizmet ve servis sağlayıcı firmaları bir araya getirdi.
e-ticaret yapan firma sayısı 50 bini aştı
ATO Başkanı Baran, açılışta yaptığı konuşmada markalaşma ve katma değerli üretimin önemine dikkat çekerek, ihracat gelirlerine ve cari dengeye olumlu katkısının altını çizdi.
E-ticaret ve e-ihracatın pandemiyle birlikte hızla geliştiğini hatırlatan Baran, ticarette gelişmek isteyen firmaların değişim ve dönüşüme uyum sağlaması gerektiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu
Ankara Ticaret Odası olarak e-ticaret ve e-ihracatı geliştirme konularında yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Baran, “Ankara’mızda pandemi öncesinde yaklaşık 6 bin e-ticaret yapan firma sayısı varken, yıl sonu itibarıyla 44 binlere ulaştık. Tahmin ediyorum ki bugün rakamlar 50 bini aşmıştır” diye konuştu.

REKLAM ALANI HD3

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
SB REKLAM ALANI

(335x450px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ
KÖŞE YAZARLARI
KÖŞE YAZARLARI

© Yeni Boyut Haber -Tüm Hakları Saklıdır. | Softalica Yazılım